freedom island

2 girls in love…

Ανθρώπινο μωσαϊκό για αεροφωτογράφηση

Η παγκόσμια κεντρική εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την Κίνα στην Αθήνα


Διεθνής Αμνηστία και η Circle Up Now διοργανώνουν στην Αθήνα την κεντρική εκδήλωση της διεθνούς οργάνωσης για μια θετική κληρονομιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008.

ΤΙ;
300 εθελοντές θα σχηματίσουν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο μωσαϊκό, μια εικόνα δηλαδή σχηματισμένη από ανθρώπινα σώματα, η οποία μπορεί να φανεί και να φωτογραφηθεί μόνο από ψηλά. Ανάλογες φωτογραφήσεις την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον 22 χώρες, γεγονός που θα καταγραφεί ως ρεκόρ Guinness ταυτόχρονης αεροφωτογράφησης.

ΠΟΤΕ;
Το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 5 μ.μ.

ΠΟΥ;

Στην Πνύκα, πάνω στο λόφο του Φιλοπάππου στο Θησείο. Η ώρα συνάντησης είναι στις 17:00 ακριβώς, έξω από το σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου ή έξω από το μετρό της Ακρόπολης (έξοδος Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Μπορείτε να έρθετε και μόνοι σας ως εξής:
Αν έρχεστε από το Σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο:
Βγαίνετε από το σταθμό και στρίβετε δεξιά προς Αποστόλου Παύλου (πεζόδρόμος με καφετέριες στο Θησείο). Ανεβαίνετε την Αποστόλου Παύλου μέχρι που συναντάτε το θερινό σινεμά «Θησείο». Στο επόμενο στενό στρίβετε δεξιά και συναντάτε εμάς!
Αν έρχεστε από το Μετρό Ακρόπολη:
Βγαίνετε από την έξοδο Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στρίβετε αριστερά στον πεζόδρομο. Κατεβαίνετε την Αρεοπαγίτου, κατεβαίνετε την Αποστόλου Παύλου και μετά από 7 λεπτά περπάτημα συναντάτε την οδό Δημητρίου Αιγινήτου και εμάς!

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Η φωτογράφηση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
  • Ώρα προσέλευσης είναι 5 μ.μ. Παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας.
  • Η ομάδα Circle Up Now μαζί με εθελοντές θα βοηθήσουν να τοποθετηθεί ο καθένας στο σωστό σημείο για δημιουργηθεί η εικόνα.
  • Προτείνουμε να φοράτε ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα (κατά προτίμηση ανοιχτά κόκκινα, μωβ ή μπλε).
  • Επίσης είναι καλό να φέρετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό, καπέλο και αντηλιακό.
  • Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να καθαρίσουμε το χώρο μετά το τέλος της φωτογράφησης. Μην αφήσετε σκουπίδια πίσω σας!
  • Δε χρειάζεται να κάνεις αίτηση για να έρθεις, αλλά αν το αποφασίσεις νωρίς πάρε τηλέφωνο για να υπολογίσουμε τις θέσεις στο σχήμα.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ;
Όλοι! Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Φέρε τους φίλους σου, τη γιαγιά σου, το μικρό σου ανιψάκι και πολύ κέφι και ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία!

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ;
Η Διεθνής Αμνηστία μαζί με το διάσημο Αμερικανό καλλιτέχνη Τζον Κουίγκλι (John Quigley) και την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now διοργανώνουν αεροφωτογραφήσεις σε τουλάχιστον 25 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο (από την Ινδία στην Αυστραλία και από τις ΗΠΑ στο Μάλι), με την κεντρική εκδήλωση να γίνεται στην Αθήνα. Η ομάδα Circle Up Now έχει δημιουργήσει ανθρώπινα μωσαϊκά σε όλο τον κόσμο με καταπληκτικά αποτελέσματα – δείτε φωτογραφίες στο www.circleupnow.org.

ΓΙΑΤΙ;Η Διεθνής Αμνηστία εδώ και δύο χρόνια κάνει παγκόσμια εκστρατεία ζητώντας από την κινεζική κυβέρνηση να βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Τα ανθρώπινα μωσαϊκά σε όλον τον κόσμο θα αποτελέσουν την κορύφωση της εκστρατείας λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και θα μεταφέρουν παγκοσμίως τη φωνή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα ήθελαν να αφήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ως κληρονομιά περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.
Μάθε περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία και υπόγραψε την έκκληση για τους κινέζους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδώ.


Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: