freedom island

2 girls in love…

another world is possible

για ν’ ακουστεί η φωνή εκατομμυρίων αποκλεισμένων από τις αποφάσεις… “Μπορούμε να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο”

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ

τα ποσοστά της φτώχειας είναι συντριπτικά  – τα ξέρουμε. 1.300.000.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα.

το μέτρο της φτωχειας καθορίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα. Και με ένα δολάριο τη μέρα δεν μπορεί να ζήσει κανείς. Η Παγκόσμια τράπεζα έκανε μία ακόμη καταμέτρηση της φτώχειας. θέτοντας το όριο επιβίωσης στα 2 δολάρια τη μέρα… λέει ότι οι φτωχοί είναι σχεδόν τρία δισ. άνθρωποι… δηλαδή το ήμιση του παγκόσμιου πληθυσμού… αναγκάζεται να ζει με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Προχωρούμε ρωτώντας. Κι εγώ προσθέτω… λέω… Γράψτε: “Προχωρούμε ρωτώντας και τραγουδώντας”. Κι όταν ένας νέος τραγουδάει…

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Οι ανισότητες, αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Αντί να μειώνεται η φτώχεια μεγαλώνει.

Και τελικά, η μητέρα μου δεν έβγαινε στους δρόμους… γιατί δεν θέλει πια να ανήκει σε ένα κόμμα ή μια ιδεολογία. Αλλά τώρα η μητέρα μου βγαίνει στους δρόμους… γιατί είναι μια ηθική διαμαρτυρία ενάντια σ΄ ένα νέο προϊον της κοινωνίας.

Όπως είπε και τις προάλλες ο συνάδελφος… ο καπιταλισμός τείνει να μεταβάλλει τις πηγές σε προϊόντα πώλησης.

Αυτή είναι η ειρωνία του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί πίστευαν ότι μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου… θα περνούσαμε σε αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις.

Βλέπουμε την κρίση της φιλελεύθερης δημοκρατίας… στις αναπτυσσόμενες χώρες. στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Οι προσπάθειες τους στρέφονται στο να αποδείξουν… ότι το κίνημα μας είναι μέρος μιας βίαιης εκστρατείας.

Οι άνθρωποι δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν.. έτσι θέλουν να διασπάσουν τις γραμμές μας. Αλλα δεν θα τα καταφέρουν!

Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποστάσεις… από τον πολιτισμικό ορίζοντα που απειλεί να μας εξαπατήσει όλους… όπου το μόνο που μετρά είναι η εικόνα, η όψη, η επίφαση… η εξουσία, ο πλούτος. Μπροστά σ’ αυτόν τον πολιτισμικό ορίζοντα, εμείς λέμε… ότι πρέπει να δείξουμε κουράγιο και ν΄αποδείξουμε όλοι μαζί… ότι αυτός ο ορίζοντας δεν μας αρκεί.

Υπάρχει πολύς πόνος, η αίσθηση ότι δεν πάει άλλο.

Χάσαμε την ανθρωπιά μας, ξεχάσαμε την έννοια της συμπόνιας… γιατί η συμπόνια είναι η πρώτη έννοια που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο. Όταν καταστέφουμε τη συμπόνια, καταστρέφουμε τον άνθρωπο. Οι φτωχοί πρέπει να ξαναβρούν την αξιοπρέπεια τους.

Είμαστε όλοι παράνομοι! Αύριο κάθε πόλη θα ξεσηκωθεί!

τίτλοι απο την ταινία
“Un altro mondo e possibile”
του Citto Maselli 

citto_maselli

 

 

 

 

 

[αντιγραφή του παραπάνω κειμένου
από το πρόγραμμα της παράστασης
της Λούλας Αναγνωστάκη
“Σε σας που με ακούτε”]

λ

Advertisements

1 Comment»

  Thomas Xomeritis wrote @

Συμφωνώ απόλυτα – ναι στην παραγραφή του χρέους. Έχουν όμως οι υπερχρεωμένες χώρες δομές ικανές, ώστε να μην καταφύγουν στο δανεισμό από την αρχή; Και αν όχι ,πως θα τις αποκτήσουν; Μπορεί κανείς να τους τις επιβάλλει;


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: