freedom island

2 girls in love…

Hunger Strike

hunger strike

απο το tvxs

Ο Ν. Κουνταρδάς προφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, για μία υπόθεση που έλαβε χώρα το 2007 και ενώ δεν είχε περάσει εκείνη την περίοδο από αυτόφωρη διαδικασία. Ο κρατούμενος έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας από τη μέρα της προφυλάκισής του, στις 16 Μαΐου και βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Μετά από επικοινωνία του tvxs με τη δικηγόρο του, Κωνσταντίνα Κάτσια, ενημερωθήκαμε ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2007, ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στον εμπρησμό ενός ΑΤΜ, στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Κουνταρδάς εμπλέκεται στην υπόθεση αποκλειστικά λόγω της καταγγελίας ενός αστυνομικού που κατέθεσε ότι είδε το αυτοκίνητό του, αλλά όχι τον ίδιο τον κατηγορούμενο, να διέρχεται δίπλα από το σημείο του εμπρησμού. Σημειώνεται ότι ο Ν. Κουνταρδάς αρνείται τις κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος δεν πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία εκείνη την ημέρα και η υπόθεση έμεινε στο «συρτάρι» για αρκετούς μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2009 ο Κουνταρδάς ειδοποιήθηκε ότι τίθεται υπό περιοριστικούς όρους. Του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Κουνταρδάς, είχε καταθέσει αίτηση για απαλλαγή από τους περιοριστικούς όρους, η οποία απορρίφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο κατηγορούμενος θεώρησε ότι λόγω της αίτησης δεν χρειάζεται να εμφανίζεται στο τμήμα και όταν ειδοποιήθηκε, τέλη Απριλίου, ότι η αίτησή του απορρίφθηκε, επανεμφανίστηκε στο ΑΤ της περιοχής, την 1η Μαΐου, για να δώσει το «παρών». Έφυγε χωρίς να υπογράψει κανένα χαρτί, καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί τού είπαν ότι ο φάκελός του «δεν υπάρχει».

Την επόμενη φορά που εμφανίστηκε για να δηλώσει παρουσία, στις 16 Μαΐου, ο φάκελός του περιείχε την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και συνελήφθη απευθείας. Πέρασε με εξπρές διαδικασίες από τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε στις φυλακές της Κομοτηνής. Από τη στιγμή που κρατήθηκε στην ασφάλεια Ξάνθης δήλωσε ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, παρόλα αυτά μέσα σε μία μέρα πέρασε δύο μεταγωγές, πρώτα για τις φυλακές της Κομοτηνής και μετά για την Άμφισσα.

Αυτή την ώρα και σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου του, ο Ν. Κουνταρδάς συνεχίζει την απεργία και βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η δικηγόρος του θεωρεί ο πελάτης της έχει στοχοποιηθεί λόγω της πολιτικής του δράσης, καθώς η αστυνομία δεν τον ειδοποίησε την 1η Μαΐου ότι υπήρχε πρόβλημα με τους περιοριστικούς όρους και κυρίως δεν τον άφησε να υπογράψει ότι έδωσε το «παρών». Τόσο για την 1η Μαΐου όσο και για τις 16, υπάρχει μάρτυρας που μπορεί να καταθέσει το ότι ο υπόδικος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Ξάνθης, όπου η αστυνομία λειτουργεί με τρόπο αυθαίρετο. Πριν λίγες μέρες, δύο φοιτητές κλήθηκαν στο πταισματοδικείο για τη συμμετοχή τους σε μία πορεία κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη και ενώ δεν υπήρξε καμία σύλληψη ούτε αυτόφωρο τη συγκεκριμένη μέρα. Η κλήση στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις επτά αστυνομικών, οι οποίες, όπως αναφέρει ο δικηγόρος των κατηγορούμενων, είναι «πανομοιότυπες».

————————————————–


απο το enet.gr

«Τρεις μέρες ζωής» για τον απεργό πείνας και δίψας

Γιατί προσέφυγες σε αυτήν την ακραία κίνηση;

«Πρέπει από την πλευρά μου να απαντήσω αποφασιστικά σε αυτό το σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από τη μεριά του παρακράτους της νέας δικτατορίας.

»Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το “παρών” στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το “παρών” γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει “παρών”. Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Αμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν’. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω». (Σημειώνεται ότι υπάρχει παρέμβασή του στο ράδιο ριβόλτ στο ιντιμίντια).

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: